Pukinmäenaukio 2 (5 krs.), 00720 Helsinki
010 229 0341

Varainsiirtoverotukseen muutoksia marraskuusta alkaen

Varainsiirtoverotuksen muutokset lähestyvät – yhteisöjen on annettava ilmoitus sähköisesti

Marraskuusta 2019 alkaen yhteisöasiakkaiden (esim. osakeyhtiöt) on annettava varainsiirtoveroilmoitus sähköisesti OmaVerossa.
Muutos koskee kauppoja, jotka on tehty 1.11. tai sen jälkeen. Huomaa, että jatkossa myös kiinteistökaupoista on annettava varainsiirtoveroilmoitus. Myös tilitoimisto voi hoitaa varainsiirtoveron yrityksen puolesta, edellyttäen voimassaolevia Suomi.fi -valtuuksia.

Kiinteistönvälittäjät ja arvopaperikauppiaat voivat tehdä varainsiirtoveroilmoituksen marraskuusta alkaen ainoastaan sähköisesti joko verkkolomakkeella tai rajapinnan kautta.

Myös maksaminen muuttuu 

Marraskuusta alkaen varainsiirtoveron maksamiseen tarvitaan asiakaskohtainen viitenumero, jotta maksu kohdistuu oikein. Varainsiirtoveron tilisiirtolomakkeet siirtyy samalla historiaan.

Huomaa, että Verohallinnon palvelut eivät ole käytössä marraskuun alussa tietojärjestelmän päivityksen vuoksi. Ostaja saa oman viitenumeronsa ja muut maksutiedot katkon jälkeen OmaVerosta tai puhelimitse. Viitenumero kannattaa selvittää etukäteen ennen kaupantekotilaisuutta. Varainsiirtoveroilmotus ja maksu kannattaa hoitaa jo ennen marraskuun alkua nykyisellä tavalla tai vasta palvelukatkon jälkeen uudella tavalla.