Pukinmäenaukio 2 (5 krs.), 00720 Helsinki
010 229 0341

Valtio ottaa vastaan vain verkkolaskuja 1.4.2020 alkaen

Valtion taloushallintoa ohjaava Valtiokonttori on linjannut, että 1.4.2020 alkaen valtio vastaanottaa vain verkkolaskuja. Verkkolaskujen tulee lisäksi täyttää eurooppalaisen standardin sekä julkishallinnon ohjeen vaatimukset. Vaatimus koskee kaikkia, jotka lähettävät laskuja valtiolle. Laskuttajan pitää  itse pitää huolta siitä, että laskulla on tietyt pakolliseksi määrätyt tiedot.

Lain mukaan hankintayksiköllä ja elinkeinonharjoittajalla on oikeus saada pyynnöstä lasku toiselta hankintayksiköltä tai elinkeinonharjoittajalta lain määrittelemässä sähköisen laskun muodossa 1.4.2020 alkaen. Lisää aiheesta Valtiokonttorin sivuilla.

Jos olet kyllästynyt paperilaskujen lisäveloituksiin ja mappien arkistointiin, otathan yhteyttä, niin luodaan sinulle ja yritystoiminnallesi sopiva kokonaisuus. Kauttamme saat verkkolaskujen lähetys- ja vastaanottopalvelut käyttöösi mutkattomasti ja nopeasti. Sovellukset ovat räätälöitävissä laskumäärän ja tarpeen mukaan. Siirtymällä verkkolaskujen käyttäjäksi säästät niin luonnonvaroja, rahaa kuin aikaa.