Pukinmäenaukio 2 (5 krs.), 00720 Helsinki
010 229 0341

Philipin uratarina Edustustilillä

Philip Stanecki on työskennellyt Edustustilillä kirjanpitäjänä kolmisen vuotta, ja nyt on aika siirtyä uusiin haasteisiin. Tilintarkastajaksi lähtiessään hän ottaa mukaansa taloushallinnon työkalupakkinsa, johon on Edustustilin vuosien varrella kertynyt rutkasti itseluottamusta ja tietotaitoa. Ennen sitä, luovutetaan puheenvuoro Philipille.
Lumisena tammikuun aamuna istahdimme Philipin työpöydän ääreen ja pohdimme, mitä kaikkea tässä välissä on ehtinyt tapahtua. Mutta ensin keitetään kahvit.

Philipin uratarina EdustustililläKerro taustoistasi – mitä kaikkea olet tehnyt ennen uraasi Edustustilillä?

Olen asunut käytännössä koko nuoruuteni ulkomailla. Opiskelin Milanossa ja Kööpenhaminassa, josta valmistuin kauppatieteiden maisteriksi. Sen jälkeen tulin takaisin Suomeen ja menin armeijaan, ja asun Helsingissä edelleen. Ennen Edustustilille hakeutumistani olin työskennellyt pari vuotta toisessa tilitoimistossa, tehden lähinnä tavallisia kirjanpitoja.

Millaisia tulevaisuuden suunnitelmia sinulla oli tullessasi Edustustilin tiimiin?

Tiesin alusta asti haluavani tilintarkastajaksi: se oli ollut jo jonkin aikaa pitkän tähtäimen visioni. Aika täällä on mennyt todella nopeasti, eikä minulla ollut tarkkaa aikataulua tulevaisuuden suhteen. Olen kiitollinen, että olen saanut tehdä erilaisia ja kiinnostavia asioita, joista olen oppinut ja saanut valmiuksia tulevaisuuteen.

Mikä sai sinut kiinnostumaan työstä Edustustilillä?

Edustustilillä pääsin heti asiakasvastuullisiin tehtäviin pääkirjanpitäjäksi ja työtehtäviin, jotka olivat samalla vaativia ja vaihtelevia.

Millaisia työtehtäviä olet tehnyt?

Käyttämämme sähköisten työkalujen ja sovelluksen avulla olen tehnyt niin maksu- kuin suoriteperusteisia kirjanpitoja, tilinpäätöksiä ja palkanlaskentaa. Lisäksi olen laatinut pöytäkirjoja, tehnyt kaupparekisterin muutosilmoituksia, yrityksen arvonmääritystä ja kannattavuuslaskentaa, jonkin verran myös verosuunnittelua ja -neuvontaa. Päivittäisten työtehtävien ohella olen myös kouluttanut asiakkaita sähköisen sovelluksen käyttöönottoon sekä perehdyttänyt uutta henkilöstöä. Koen, että olen saanut tehdä paljon monipuolisia asioita: koskaan ei ole käynyt aika tylsäksi tai joutunut pyörittelemään peukaloitaan.

Millaisia haasteita olet työtehtävissäsi kokenut ja mitä niistä oppinut?

Taloushallintoalan haaste ja samalla mahdollisuus on työnkuvan laajuus. Kun asiakas äkkiseltään soittaa ja kysyy haastavia asioita, joihin ei välttämättä ole valmista vastausta, joutuu toisinaan itsekin tutkimaan, perehtymään ja selvittämään. Toisaalta, tällä tavoin oma kehitys ei koskaan lopu, vaan tilanteet ovat hyödyllisiä ja opettavia oman asiantuntijuuden kasvattamisen kannalta.

Mitä olet saanut taloushallinnon asiantuntijan työkalupakkiin täältä vuosien aikana?

Ehdottomasti itsevarmuutta ja luottamusta omaan tekemiseen. Myös mielikuvani kirjanpitäjän ammatista on muuttunut: yllätyin siitä, että osaamista ja tietotaitoa tarvitaan monelta eri osa-alueelta. Tämä on todella asiantuntija-ammatti. Aiemmin saatoin kuvitella, että kirjanpitäjän työnkuva on lähinnä koneella numeroiden pyörittelyä ja debet/credit -kirjauksia.

Miten olet voinut vaikuttaa omiin työtehtäviisi?

Hankalissa tilanteissa olen voinut luottaa siihen, että apua ja tukea on saatavilla. Esimies on pitänyt huolen siitä, että työ ei kuormita liikaa tai tehtävät muutu turhan stressaaviksi.

Mikä on ollut mieleenpainuvin tapahtuma työssäsi?

Tärkeä merkkipaalu minulle oli tehdä suuren asiakkaan tilinpäätös itsenäisesti ja lopulta tilintarkastajan vahvistus siitä, että työ oli tehty oikein.

Minkälainen työyhteisö täällä on?

Toimistolla on kannustava ja avulias tiimi, josta löytyy paljon tietoa ja taitoa eri osa-alueilta oman osaamisen tueksi. Kynnys kysyä ja pyytää apua on matala. Jos vastauksia kysymyksiin ei heti suoralta kädeltä löydy, ongelmat ratkaistaan yhdessä.

Millainen Edustustili on ollut työnantajana?

Jo aiemmin esille tulleiden asioiden ja työtehtävien lisäksi pidän siitä, että lomat ja vapaat on saanut sovittua joustavasti omaan aikatauluun sopivaksi. Työnantajan joustavuus ja luottamus sekä vastuu omista työtehtävistä helpottaa tulevaisuuden suunnittelua.

Onko jotain, mitä nostaisit erityisesti esille?

Täällä työskennellessä tuntuu, että kaikilla tiimissä on taustoista, koulutuksesta ja kokemuksesta riippumatta samat lähtökohdat ja mahdollisuudet kehittää itseään ja kerryttää asiantuntemusta. Edustustilillä kannustetaan ottamaan vastaan haasteita ja vastuuta. Täällä voi oppia paljon ja ammentaa muiden osaamisesta ja kokemuksesta – se, miten paljon, on kiinni itsestä ja omasta motivaatiosta.

 

Edustustilin tiimi kiittää Philipiä työpanoksestaan ja yhteisistä vuosista ja toivottaa kaikkea hyvää tulevaisuuteen.

 

Etsitkö töitä tai harjoittelupaikkaa? Haluatko kasvaa kanssamme tulevaisuuden taloushallinnon asiantuntijaksi? Voit jättää meille avoimen hakemuksen alla olevalla lomakkeella.


     

    Related Posts