Pukinmäenaukio 2 (5 krs.), 00720 Helsinki
010 229 0341

Edustustilin uratarina: Tutkijasta taloushallinnon asiantuntijaksi

Jaana on todellinen alanvaihtaja liittyessään Edustustilin tiimiin vuonna 2018 Helsingin Yliopistolta tehtyään siellä tutkimusta metsämaatieteen parissa. Yliopistovuosien aikana alanvaihto rupesi orastavasti kiinnostamaan ja Jaana tutustui alaan kirjanpidon ja laskentatoimen iltakursseilla avoimessa yliopistossa. Mielenkiinnon kasvaessa, Jaana päätti hakea harjoittelijanpaikkaa tilitoimistosta.

”Vietin kesän harjoittelijana pienemässä tilitoimistossa ja syksyllä aloitin etsimään uutta harjoittelijanpaikkaa. Onnekseni Edustustilillä sattui juuri olemaan haku auki ja aloitin täällä työskentelyn marraskuussa 2018.”

Edustustili tukee ammatillisessa kehittymisessä

Jaanan halu kehittyä entisestään alan ammattilaiseksi ja into uuden oppimiseen on jatkunut työskentelyn ohella, ja hän onkin suorittanut tähän mennessä Liiketalouden tradenomin tutkinnon, KLT-tutkinnon sekä viimeisimpänä valmistunut kauppatieteiden maisteriksi – kaikki vaativan työn ohella. Jaana kokee, että Edustustilillä on saanut roimasti tukea itsensä kehittämiseen.

”Edustustili on varsin onnistuneesti pystynyt vastaamaan odotuksiin – on päässyt kehittymään ja saanut tukea ja kannustusta oman ammattitaidon kehittämiseen. ”

Tällä hetkellä Jaana työskentelee varsin monipuolisten työtehtävien parissa. Työpäivät sisältävät tiiminvetäjän roolissa uudempien kollegoiden auttamista ja ohjaamista, minkä lisäksi Jaana hoitaa omia vastuuasiakkuuksiaan kirjanpidon ja palkkahallinnon saralla. Edustustilillä on päässyt vahvasti vaikuttamaan myös omiin työtehtäviin ja ottamaan vastuuta.

”Kun pyysin Jarilta lisää vastuuta, sain sitä myös. Ja yleisestikin, Edustustilillä annetaan mahdollisuus suuntautua enemmän omien mielenkiintojen mukaan, eikä kenenkään tarvitse väkisin tehdä runsaasti sellaisia työtehtäviä, jotka eivät välttämättä ole itselle se ykköskiinnostuksenaihe.”

Työn mielekkyys perustuu moniin osa-alueisiin

Jaanaa motivoi työssään monipuolinen asiakaspalvelu sekä jatkuva uuden oppiminen – onhan ura aloitettu täysin nollista vain joitakin vuosia sitten. Edustustilillä pääsee myös vaikuttamaan paljon omiin työskentelytapoihin.

”Olen pitänyt paljon Edustustilin ja Jarin luottamuksesta meitä työntekijöitä kohtaan – jos tovomme jotain mikä edistäisi töissä viihtymistä niin ehdotuksia kuunnellaan ja valtaosa niistä on toteutettu: esimerkiksi etätyömahdollisuus, liukuva työaika, erilaiset henkilöstöedut ja työyhteisön yhteiset virkistäytymispäivät. Tykkään siitä, että on sitä ns. itsemääräämisoikeutta, ja saan esimerkiksi tehdä työt haluamassaan järjestyksessä ja suunnitella työpäivien sisällön hyvin pitkälti itse.”

Työyhteisö Edustustilillä on tiivis ja henkilöstö tulee loistavasti toimeen toistensa kanssa – ilmapiiri ja tunnelma työpaikalla on aina positiivinen ja hyvä.

”Perjantait on pyhitetty kokonaan etätyöskentelylle, mikä tiivistää toimistopäivien osumiset neljään arkipäivään. Näin paikalla on useampi ihminen mikä parantaa yhteishenkeä – tapaamme toisiamme ja kysymme kuulumisia. Olen onnekas saadessani työskennellä yhdessä fiksujen ihmisten kanssa, sillä hyvän työyhteisön muodostumiseen tarvitaan meistä jokaista.”

Edustustiliä työnantajana kuvaillessaan Jaana luettelee monta positiivista adjektiivia: huomioonottava, ihmisläheinen, ammattimainen, edistyksellinen.

”Edustustili on hyvin positiivinen ja tulevaisuuteen katsova työnantaja: meillä on jatkuvasti jonkinlaisia kehittämisprojekteja menossa. Pidän sitä hyvänä asiana, ettei tavan vuoksi ehdä asioita samalla tavalla vaan etsimme aktiivisesti uusia toimintatapoja tehdä asioita ja kehittymme niin työntekijänä, kuin työpaikkana.”

Related Posts