Pukinmäenaukio 2 (5 krs.), 00720 Helsinki
010 229 0341

Edustustilin uratarina: Matkalla taloushallinnon ammattilaiseksi

Amanda aloitti Edustustilillä reilu puolitoista vuotta sitten taloushallinnon assistenttina valmistuttuaan liiketalouden tradenomiksi suuntauksenaan raha ja talous. Nyt hän toimii Edustustilin tiimissä monipuolisissa tehtävissä omakirjanpitäjänä sekä palkanlaskijana. Miten hän näkee oman kehityksensä tähdätessään kohti omia urahaaveitaan? Entä millaisena Amanda kokee Edustustilillä työskentelyn?

Oma kehittyminen on jatkuvaa monipuolisten työtehtävien parissa

Hypättyään uuteen rooliin opiskelujen päätyttyä, kaikki oli uutta ja jännittävää sekä opittavaa paljon – niin omissa työtehtävissä, kuin käytännön asioissakin järjestelmien oppimisesta uusien kollegoiden ja asiakkaiden tuntemiseen.  Amanda kokee, että etenkin ensimmäisen vuoden aikana kehittyminen ja uuden oppiminen oli nopeaa ja antoisaa. Siitä voidaan kiittää kokenutta tiimiä, joilta saa apua nopeasti mieltä askarruttaviin asioihin.

”Puolentoista vuoden aikana Edustustilillä olen mielestäni oppinut erittäin paljon ja onkin ollut hauska havaita, kuinka siinä ajassa on jopa oppinut enemmän kuin kolmen ja puolen vuoden aikana koulussa. Edelleen osaaminen totta kai kehittyy jatkuvasti, mutta selkeästi ensimmäisenä vuotena oppimiskäyrä oli suurin. Alussa uusia asioita tuli vastaan usein ja oppiminen oli jopa päivittäistä.”

Edustustilillä halutaan varmistaa työntekijöiden kehittyminen ja sitä tuetaan työtehtävien vaativuustasoilla. Assistentin roolissa aloitetaan usein ostoreskontrien käsittelyllä, niin myös Amandan tapauksessa. Nopeasti mukaan tulivat myös simppelit kirjanpidot ja palkanlaskenta, kunnes pian olikin jo tilinpäätösten opettelun aika. Työtehtävien kirjo on siis laaja, ja Edustustilillä niihin pääsee myös itse vaikuttamaan omien mielenkiintojen pohjalta.

”Esitin jo heti alussa mielenkiintoni palkanlaskentaa kohtaan ja sainkin heti paljon palkka-asiakkaita. Pidän kuitenkin myös siitä, että työtehtävät ovat monipuolisia, joten minulla on myös kirjanpitotöitä sopivassa suhteessa. Edelleenkin saan itse ilmaista, mikäli kaipaan jotakin muutoksia työtehtäviini ja toiveitani kyllä kuunnellaan.”

Ensimmäisten kuukausien jälkeen Amandan uratavoitteena oli tulla yleisesti taloushallinnon asiantuntijaksi – ja sitä kohti matkataan parhaillaan. Haaveet ovat kuitenkin myös täsmentyneet ja saaneet uusia välietappeja, joita tavoitella pyrkiessä kohti kirkkainta päämäärää.

”Ennen kaikkea haluan elää päivä kerrallaan ja pysyä jatkuvasti kiinnostuneena ja uteliaana omaa työtäni kohtaan. Tutkinnoista etenkin PHT kiinnostaa sekä mahdollinen eteneminen Edustustilin uranimikkeissä. Minulle tärkeää on jatkuva kehittyminen eikä jämähtäminen paikoilleen.”

Edustustilillä työskentely on joustavaa ja lämminhenkistä

Amanda kokee omassa työssään tietynlaisen joustavuuden ja vapauden omien työpäivien sisältöjen suunnittelussa motivoivaksi. Myös jatkuva uuden oppiminen ja kehittyminen omassa työssä motivoi suoriutumaan hyvin ja palkitsee, vaikka välillä uudet asiat voivatkin tuntua haasteellisilta.

”Saamme olla itse vastuussa omasta työpäivästämme ja -viikostamme tiettyjen sääntöjen puitteissa. Koen tämän itse tärkeäksi asiaksi, sillä näin oman henkilökohtaisen elämän pystyy helposti sovittamaan työpäivien ympärille. Koen myös motivoivaksi jatkuvan oppimisen, mikä johtuu myös osittain säännöllisesti muuttuvista säädöksistä ja laeista. Ajan tasalla pysyminen pitää aivot hereillä.”

Edustustilillä työskentelyn aikana Amanda on oppinut nauttimaan vaativuusasteeltaan erilaisista työtehtävistä ja niiden tasapainosta, mikä auttaa suoriutumaan kaikesta parhaalla mahdollisella tavalla ja pitämään mielen innostuneena.

”Tasapaino työtehtävissä on hyvin tärkeää. Koen, että työpäivän tulee sisältää rutiinihommia, jotta aivot pystyvät osan päivästä olemaan ”narikassa”. Tarvitaan kuitenkin myös aivoja kuormittavia töitä, joissa pääsee haastamaan itseään ja joissa pitää keskittyä kunnolla. Tällainen tasapaino työtehtävien haastavuudessa sopii minulle oikein hyvin. ”

Edustustilin työyhteisöä Amanda kuvaa hyvin kirjavaiseksi, mutta siitä huolimatta kaikki tulevat loistavasti toimeen keskenään, vaikka ihmiset ja elämäntilanteet ovat erilaisia.

”Edustustilin työyhteisö on lämmin ja kaikki hyväksytään sellaisina, kun he ovat. Me olemme kaikki hyvinkin erilaisia ihmisiä, mutta tulemme juttuun kaikki toistemme kanssa silti erittäin hyvin. Kaikille on kiva ja helppo jutella.”

Edustustiliä työnantajana kuvaillessaan Amanda käyttää adjektiiveja, kuten huumorintajuinen, lämmin ja osaava.

”Tiimimme on melko pieni, joten oman äänensä ja mielipiteensä saa hyvin kuuluviin, mikä on todella kiva juttu. Työyhteisöön pääsi hyvin mukaan, eikä missään vaiheessa ole ollut ulkopuolinen olo. Kaikkia työkavereita kohdellaan arvostavasti ja tasapuolisesti, riippumatta kuinka pitkään työsuhde on kestänyt.”

Related Posts